Les Dolomites

Expedició Març 2023

La meva segona visita a les estacions d’esquí mítiques d’Itàlia la faig la primera quinzena de Març del 2023. Un cop trobat un cangur pels animals i havent pogut col·locar una pausa a la resta d’activitats, i havent mirat des de fa setmanes el temps i les condicions de la neu, em disposo a sortir a una expedició alpina a les Dolomites, amb la idea de conèixer 12 estacions, en 14 dies de ruta.

Ha estat un hivern sec, que ha començat més verd que mai als Alps, cosa que ha atraçat aquesta expedició planejada inicialment per al gener, quan acostumo a fer-les, fins al març. El que va bé per que els dies son molt mes llargs, i això es d’agrair quan un farà tants quilòmetres de carretera per indrets fantàstics.

Surto des d Olot de tarda, com de costum quan vaig als alps, provant de fer el màxim de km a la tarda, nit i matinada, quan l’autopista es converteix d’un indret inhòspit i perillós en una mena de videojoc monòton, sense gaires més vehicles, el que permet posar el pilot automàtic. La idea és arribar fins a una àrea de descans de Frejus, poc abans d’arribar a Cannes. La malaurada experiència de l’últim viatge, n em van robar de nit mentre jo dormia dins de la furgo… em diu que cal passar nit no massa a prop de grans ciutats, i sobretot, en peatges que estiguin a l’autopista, no com a Cantarelles, que es trobava en un tram entre concessions fora d’accessos amb peatge, el que feia que fos mes fàcil per a lladres entrar i sortir sense càmeres..

I havent dormit i estalviat una nit en aquest aarea de servei, viatjar tot el diumenge per la costa fracesa i italiana fins a genova, i de sd’alla endinsar-me al nord alpi d’italia fins a Selva di Val Gardena, per despèrtar l’endemà a peus de pista en un dilluns!

Seldvadi Val Gardena

A %d bloguers els agrada això: